Vad ger återhämtning?

Innehållsförteckning

Vad ger återhämtning?

Vad ger återhämtning?

Återhämtning är en nyckelfaktor för att vi ska må bra och kunna prestera. Återhämtning kan bestå dels av sömn och dels av vila, pauser och aktiviteter som ger energi. Under sömnen sker en rad uppbyggande processer i kroppen och sömnen har ett stort återhämtningsvärde.

Vad är mental återhämtning?

När du ansträngt dig mentalt kan du återhämta dig genom att minska de mentala intrycken, släppa tankarna på problemet eller byta typ av aktivitet. Att röra på sig fysiskt kan vara en god återhämtning vid mental trötthet.

Varför behövs återhämtning?

Varför behövs återhämtning? Återhämtning handlar om att varva ned för att kunna återfylla den energi som kroppen gjort av med. Utan återhämtning blir man trött och många går idag till jobb eller skola varje morgon utan den energi de skulle behöva för att må bra.

Hur lång tid tar det att återhämta sig från stress?

De flesta som drabbats av utmattningssyndrom ställer sig frågan ”Hur lång tid tar det innan man blir frisk?”. Självklart kan man krascha olika hårt och man kan ha olika förutsättningar för återhämtning, därför är det svårt att säga hur lång tid ett tillfrisknande kan ta.

Vad är mental trötthet?

Hjärntrötthet eller mental trötthet är en extrem uttröttbarhet i form av energilöshet, som ofta förekommer efter skador och sjukdomar som påverkar hjärnan. Hjärntrötthet förekommer även bland barn, även om det kan vara svårare för dem att beskriva tröttheten/energilösheten.

Hur mycket återhämtning behöver man?

En mindre träningsvan individ behöver mer vila än en person som är i full gång. Är man äldre kräver man också mer återhämtning. Om du nyligen har börjat träna rekommenderar jag att du vilar tre-fyra dagar i veckan. Hör du till kategorin elitmotionärer brukar jag rekommendera en till två vilodagar i veckan.

Relaterade inlägg: