Vad minskar chansen att bli gravid?

Innehållsförteckning

Vad minskar chansen att bli gravid?

Vad minskar chansen att bli gravid?

Försök gå ner i vikt om du är överviktig eller öka din vikt om du är underviktig. Ät en balanserad kost med mycket frukt och grönsaker. Var försiktig med alkohol och undvik rökning. Gör en undersökning hos gynekolog och kontrollera så att du inte har någon infektion som gör det svårare att bli gravid.

Hur stor sannolikhet att bli gravid?

När en frisk man och en frisk kvinna har ETT oskyddat samlag är chansen att bli gravid cirka 2-4 %. Försöker samma par att bli gravida genom att ha oskyddade samlag under HELA menstruationscykeln är chansen cirka 20-25%.

När minskar fertiliteten?

Kvaliteten på äggen försämras med tiden, men i vilken utsträckning det sker varierar mellan olika individer. Vissa blir snabbt gravida vid 40 års ålder, medan andra kämpar när de är 25 år. I allmänhet minskar fertiliteten ganska drastiskt runt 35 års ålder.

Hur stor chans att bli gravid om man prickar ägglossning?

Hur stor chans du har för att bli gravid beror, förutom på ägglossningen, även på din ålder. Är du ung, i åldern 15-20 år, så har du en 40 procents chans att bli gravid vid ett samlag i samband med ägglossningen. Sannolikheten att bli gravid minskar sedan med åldern.

Relaterade inlägg: