Kan man ta spa på friskvårdsbidrag?

Innehållsförteckning

Kan man ta spa på friskvårdsbidrag?

Kan man ta spa på friskvårdsbidrag?

Men det omges av ett helt annat regelverk, och faller inte in under motion- och friskvård....Exempel på aktiviteter som du kan få – och inte få – bidrag för.
OkInte ok
Hydroterapi, bastu, örtbad, saltrum, floatingSpa, inträde till äventyrsbad

Vilka krav ska vara uppfyllda för att en förmån ska vara skattefri?

Innehållsförteckning

 • Personalvårdsförmåner är skattefria.
 • Ska vara av mindre värde.
 • Förmån på grund av sedvänja.
 • Förmånen får inte kunna bytas mot kontanter.
 • Hela personalen ska erbjudas förmånen.
 • Uppdragstagare får omfattas.
 • Förmån genom kuponger är inte personalvårdsförmån.

Kan friskvård bidra till att människor i Sverige får bättre hälsa folkhälsa )?

Genom att aktivera oss fysiskt får vi positiva effekter på både den psykiska och den fysiska hälsan. Det ger även en positiv effekt på både förebyggande och behandling av en rad olika sjukdomar som hjärt-kärlsjukdomar, diabetes, benskörhet och depression.

Får man ge bort friskvård?

Kan jag ge bort det till någon annan? Din friskvård är avsedd att användas till ditt välmående och gäller för de behandlingar som är avdragsgill friskvård enligt din arbetsgivare samt skattemyndighetens regler. Tyvärr kan du inte ge bort din friskvård till någon annan.

Vem bestämmer friskvårdsbidrag?

Det är upp till arbetsgivaren att bestämma om hen vill erbjuda sina anställda personalvårdsförmåner i form av motion eller annan friskvård, och om det ska ske genom naturaförmån eller genom friskvårdsbidrag.

Hur bokför du friskvårdsbidraget?

 • Så bokför du friskvårdsbidraget. Du bokför friskvårdsbidraget på konto 7699 Övriga personalkostnader. Motkontot är 2440 leverantörsskulder. Momsen är avdragsgill så den tar du med i konteringen och anger momsen för inköp, konto 2641.

När ska friskvårdsbidrag beskattas?

 • Sedan det nyligen kommit en dom angående friskvårdsbidrag från Högsta Förvaltningsdomstolen gäller dock enligt Skatteverket från nionde september 2019 att hela årets friskvårdsbidrag ska beskattas om det överstiger 5 000 kr för hela kalenderåret, men bara om någon del har lämnats nionde september eller senare under 2019.

Vad är belopp på friskvårdsbidrag?

 • Belopp på friskvårdsbidrag. Det finns inget fast belopp på vad du ska få eller inte ska få i friskvårdsbidrag. Detta är upp till arbetsgivaren och vissa erbjuder mer än andra. Som arbetsgivare kan man ge en ersättning för friskvård till sina anställda, men det är bara upp till ett visst belopp som det är skattefritt.

Vad behöver du veta om friskvårdsbidraget 2020?

 • Friskvårdsbidrag 2020 – allt du behöver veta. Mimmi Rito2019-12-20. Friskvårdsbidraget är en av flera förmåner som du som arbetsgivare kan erbjuda dina medarbetare. Syftet är att öka kollegornas välmående och företagets attraktionskraft på en arbetsmarknad där konkurrensen om rätt kompetens blir allt tuffare.

Relaterade inlägg: