Är Bowling friskvård?

Innehållsförteckning

Är Bowling friskvård?

Är Bowling friskvård?

Bowling. De allra flesta går och bowlar någon gång ibland, men få vet om att det är en godkänd friskvårdsaktivitet.

Är gokart friskvård?

Svar: Nej. Skatteverket har "släppt" flera av de tidigare skattepliktiga aktiviteterna, som nu alltså kan vara skattefria. ... Exempel på aktiviteter som fortfarande är skattepliktiga är – enligt Skatteverket – gokart och annan motorsport samt forsränning, schack, biljard och bridge.

Är skytte friskvård?

Friskvård är viktigt och friskvårdsbidraget är ett skattefritt sätt för arbetsgivaren att stötta sina anställda och sina medarbetares friskvårdsaktiviteter. ... När nu golf och ridning uppfyller kraven borde också jakt och skytte kunna räknas som friskvård.

Vad är friskvårdsbidrag?

  • Vad är friskvårdsbidrag? Arbetsgivaren kan skatte- och avgiftsfritt ge sina anställda möjlighet till enklare slag av motion och friskvård. Om den anställda har kostnad för till exempel gym, ridlektioner eller annan motion kan arbetsgivaren mot kvitto betala ett skattefritt friskvårdsbidrag om maximalt 5 000 kronor per år inklusive moms.

Hur bokför du friskvårdsbidraget?

  • Så bokför du friskvårdsbidraget. Du bokför friskvårdsbidraget på konto 7699 Övriga personalkostnader. Motkontot är 2440 leverantörsskulder. Momsen är avdragsgill så den tar du med i konteringen och anger momsen för inköp, konto 2641.

Vad behöver du veta om friskvårdsbidraget 2020?

  • Friskvårdsbidrag 2020 – allt du behöver veta. Mimmi Rito2019-12-20. Friskvårdsbidraget är en av flera förmåner som du som arbetsgivare kan erbjuda dina medarbetare. Syftet är att öka kollegornas välmående och företagets attraktionskraft på en arbetsmarknad där konkurrensen om rätt kompetens blir allt tuffare.

Vad är belopp på friskvårdsbidrag?

  • Belopp på friskvårdsbidrag. Det finns inget fast belopp på vad du ska få eller inte ska få i friskvårdsbidrag. Detta är upp till arbetsgivaren och vissa erbjuder mer än andra. Som arbetsgivare kan man ge en ersättning för friskvård till sina anställda, men det är bara upp till ett visst belopp som det är skattefritt.

Relaterade inlägg: