Vad finns på Bohus-Malmön?

Innehållsförteckning

Vad finns på Bohus-Malmön?

Vad finns på Bohus-Malmön?

Bohus-Malmön hör till Smögenskustens mest variationsrika ö vad gäller natur och badmöjligheter. Både magnifika sandstränder och klippbad finns på ön. Den nya kulturscenen Stallebrottet finns även på ön. Ön var en av de historiskt viktigaste platserna avseende bohusgraniten.

Hur många bor på Bohus-Malmön?

Malmön, med postadressen Bohus-Malmön, är en ö och ort, i Sotenäs kommun i Bohuslän och kyrkbyn i Malmöns socken....Malmön, Sotenäs kommun[redigera | redigera wikitext]
Malmön
Tätort
Area105 hektar (2018)
Folkmängd267 (2020)
Befolkningstäthet2,543 inv./hektar

Varifrån går färjan till Bohus Malmön?

Bohus-Malmönleden går mellan Malmön och Roparöbacken i sundet vid Bohus-Malmön i Norra Bohuslän. Färjeledens längd är 800 meter och överfartstiden är åtta minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri.

Hur många bilar tar färjan till Bohus Malmön?

Väg 873 Färjeleden Malmön - Tullboden och omvänt Det betyder 40200 bilar därav 1528 lastbilar. Färjan är enmansbemannad och därför en av de mest "produktiva" färjorna hos vägverket.

Får man campa på Bohus Malmön?

Man får alltså inte övernatta, campa eller tälta utomhus på exempelvis Smögen eller Ramsvik. Tänk också på att bil och husbil omfattas av terrängkörningslagen, varför du inte kan köra av vägen för att övernatta i din bil/husbil. Respektera markägare och andra som vistas i området.

Relaterade inlägg: