Hur säkert är mitt Wi-Fi?

Innehållsförteckning

Hur säkert är mitt Wi-Fi?

Hur säkert är mitt Wi-Fi?

Här följer några rekommendationer för att göra det säkrare:

  1. Ändra administratörslösenord. ...
  2. Välj stark kryptering – dvs. ...
  3. Byt namn på det trådlösa nätverket. ...
  4. Välj ett säkert lösenord till ditt nätverk. ...
  5. Sätt upp ett gästnätverk. ...
  6. Stäng av Wi-Fi Protected Setup (WPS) ...
  7. Avancerat: Tillåt bara betrodda MAC-adresser.

Vilka är inne på mitt Wi-Fi?

Fing – Network Tools – När du har laddat hem den här appen scannar programmet ditt trådlösa nätverk och du ser alla enheter som är anslutna till nätverket. Om du upptäcker en enhet som du inte känner igen är risken stor att du har en nätverkstjuv.

Hur hittar man sin WPA nyckel?

Du hittar det trådlösa nätverkets namn på baksidan eller undersidan av din router, benämnt Network Name. Där hittar du också en tio tecken lång säkerhetsnyckel (Wireless Key). Den använder du när du ska mata in säkerhetsnyckeln, kallas även nätverksnyckel, WPA-nyckel, WPA-PSK-nyckel eller WPA-key.

Hur hittar jag min Nätverkssäkerhetsnyckel?

Hur och var du hittar nätverkssäkerhetsnyckeln på routern: Routers nätverkssäkerhetsnyckel är märkt på hårdvaran och är markerad som 'säkerhetsnyckel', 'WEP-nyckel', 'WPA-nyckel' eller 'lösenfras'. Du kan också hämta den från manualen som medföljer routern när du köper den.

Vad menas med svag säkerhet på Wi-Fi?

Svaga säkerhetsinställningar som bör undvikas på routern Skapa eller anslut inte till nätverk som använder äldre, inaktuella säkerhetsprotokoll. De är inte säkra längre, de minskar nätverkets tillförlitlighet och prestanda och orsakar att en säkerhetsvarning visas på enheten: Blandande lägen WPA/WPA2.

Relaterade inlägg: