Är det farligt med möss?

Innehållsförteckning

Är det farligt med möss?

Är det farligt med möss?

Kan orsaka problem inomhus Dessvärre kan mössen orsaka problem för oss människor när de kommer in. De bygger gångar inuti väggarnas isolering och gnager på det mesta. Har man otur kan det orsaka kortslutning när de gnager på elledningar och i värsta fall kan det leda till att det börjar brinna.

Vad gör möss för nytta?

Möss och sorkar kan ställa till förtret för oss människor men är viktig basmat för många rovdjur. ... Dessa smågnagare är stapelföda för räv, mård, vessla och hermelin såväl som för ugglor och många andra rovfåglar.

Kan en mus klättra?

Om en väggyta är det minsta skrovlig kan musen klättra uppför den, till och med när väggen är helt lodrätt. Man måste också vara medveten om att möss är skickliga balanskonstnärer och helt saknar höjdskräck.

Vad gör musen under vintern?

Små gnagare som möss och sorkar klarar sig bra under vintern om marken är snötäckt eftersom de håller till i det så kallade subnivala rummet, mellan markytan och snön. Där är temperaturen jämnare, luftfuktigheten hög och det blåser inte. Mössen söker sig också ofta inomhus när det blir kallt.

Relaterade inlägg: