Vilka stenskott behöver lagas?

Innehållsförteckning

Vilka stenskott behöver lagas?

Vilka stenskott behöver lagas?

Stenskott upp till 3 cm brukar man normalt kunna reparera. Är skadan större krävs i regel ett rutbyte.

Kan man polera bort stenskott?

Inget stenskott är det andra likt men det finns två grundregler som gäller alla lackreparationer: det ska vara rent och fritt från rost. All lös lack måste petas bort och eventuell rost slipas ner för att reparationen ska hålla. När väl skadan är förseglad med lack sprider den sig inte längre. ...

Hur många stenskott får man ha?

Då ska du byta vindruta: När vindrutan är sprucken, har fler än 3 stenskott eller om stenskottet är placerat mindre än 5 cm från fönsterkanten behöver rutan bytas. Den kan också behöva bytas om stenskott är placerat i siktfältet.

Hur vanligt är stenskott?

Över 300 000 glasskador rapporteras in varje år och där merparten av skadorna har sitt ursprung i att man fått ett stenskott mot framrutan på bilen. I skiftet mellan vinter och vår är risken extra stor för stenskott, men det finns sätt att minska risken.

Var får man laga stenskott?

Vänta inte tills vindrutan spricker, laga stenskott nu! Vi på Carglass® är experter på bilglas och reparerar alltid en ruta (istället för att byta ut den) där det är möjligt. En reparation påverkar inte vindrutan utan den kommer att vara lika stark som före skadan.

Hur fixa Lackskada?

Vid reparation av lackskador måste bilen vara ren, torr och ha en temperaturen över 15 °C. Fäst en bit maskeringstejp över den skadade ytan. Dra sedan av tejpbiten så att eventuella lackrester följer med. Om skadan nått ner till en metallyta (plåt) är det lämpligt att använda en grundfärg (primer).

Relaterade inlägg: