Vad göra med Tomatskörd?

Innehållsförteckning

Vad göra med Tomatskörd?

Vad göra med Tomatskörd?

Här nedan finner du bra tips på vad du kan göra med din tomatskörd för att få den att hålla sig till nästa säsong.

  1. FRYSVÄNLIG Tomatsås. Om du tänker efter så ingår tomatsås i väldigt många rätter vi äter och lager. ...
  2. ROSTADE TOMATER. ...
  3. krydda av TOMATskal.

Varför heter det Bifftomat?

Namnet dels för att den passar skivade som pålägg på en stor biffstek, dels för att tomaten anses likna ett oxhjärta i form och i genomskärning. Alltså egentligen "oxhjärtatomater". Smak: Som regel saftigare än vanliga tomater, men mindre smakrika. Bifftomater har förhållandevis låga halter av umami.

Vad gör man med körsbärstomater?

Egenodlade körsbärstomater blir otroligt goda om du halverar dem och lägger dem i en ugnsfast form med snittsidan uppåt tillsammans med vitlök, citron och örter efter egen smak. Salta tomaterna, sätt ugnen på 125 grader och lägg in tomaterna i ugnen i ca 2 timmar.

Är det nyttigt med soltorkade tomater?

Soltorkade tomater är rika på vitamin A och C och har mest av antioxidanten lykopen som skyddar din hud och ditt immunförsvar, och som kan förebygga bland annat cancer och hjärt-kärlsjukdomar.

Vad är Semitorkade?

Semitorkade tomater innebär att de är saftigare än soltorkade tomater och har en mjukare och mildare tomatsmak. Passar utmärkt att blanda i sallader eller i såser.

Var kommer tomater ursprungligen från?

Tomaten kommer ifrån Sydamerika och odlades av inkafolket. Växten är nära släkt med potatis och chili. Tomaten kom till Sverige på 1600-talet.

Vad betyder Indet tomat?

En "mittemellangrupp" mellan vanliga och små tomater. Vi sammanför dem till körsbärstomaterna där den hör mest hemma storleksmässigt.

Vad kan man äta till tomatsås?

Här är några förslag på hur tomatsåsen kan användas: Klassisk Spaghetti med tomatsås – blanda såsen med kokt spaghetti. Toppa med massor av riven parmesan och hackad färsk basilika. Pasta all'Arrabiata – tillsätt chiliflingor efter smak. Servera med pasta.

Relaterade inlägg: