Vad gör man med en nyfödd bebis?

Innehållsförteckning

Vad gör man med en nyfödd bebis?

Vad gör man med en nyfödd bebis?

Försök att ta det så lugnt som möjligt den första tiden hemma. Följ bebisens rytm, sov när det finns möjlighet och planera inte in en massa aktiviteter. Kartlägg när ditt barn brukar vilja sova, och hur länge, när och hur hen vill äta och hur ofta du behöver byta blöja.

När folk kan komma och träffa bebisen?

Sjukdomar och smittrisk. Spädbarn är mycket känsliga för infektioner, virus och bakterier så undvik att träffa folk som inte är friska under de första veckorna. Det är naturligt att släkt och vänner vill komma på besök redan första veckan men är de sjuka eller har så lite som en förkylning så be dem vänta.

När kan man börja ta emot besök nyfödd?

När kan man ta emot besök med en nyfödd bebis? ... Att vara lite restriktiv med allt för många besök eller folksamlingar första halvåret är också bra för att bebisen inte ska dra på sig förkylningar som ju kan bli extra tuffa för nyfödda bebisar. Alla har dock inte mor- eller farföräldrar som väntar på att få komma.

Hur länge ska man vara hemma med nyfödd?

Den förälder som inte är gravid kan få ersättning för 10 dagars ledighet i samband med att barnet föds. Dagarna ska ge möjlighet att vara med vid förlossningen, lära känna barnet och ta hand om andra barn i familjen.

Relaterade inlägg: