Vad ska man göra med barn som inte lyssnar?

Innehållsförteckning

Vad ska man göra med barn som inte lyssnar?

Vad ska man göra med barn som inte lyssnar?

Du behöver prata med barnet, fråga och lyssna. Om barnet inte vill prata kan du i alla fall berätta hur du tänker och kanske komma med förslag. Lämna lite utrymme för barnet att fundera, ni kan prata igen senare. Ge barnet fler chanser att säga eller visa vad hen tycker och tänker.

Hur påverkas barn av bråk?

Rädslan gör att barnet instinktivt närmar sig föräldern, men ju närmare barnet kommer den skrämmande föräldern, desto mer ökar skräcken. Det är en omöjlig situation för ett spädbarn att hantera. Denna typ av tidiga livserfarenheter kan leda till psykisk sårbarhet och ohälsa längre fram i livet.

Hur påverkas barn av arg förälder?

Har barnet ett hetsigt temperament och starka känslosvängningar kräver det mer av en som förälder under de år som barnets hjärna mognar och utvecklas. Som förälder har man naturligtvis också olika temperament och olika lätt att hålla sig lugn i utmanande situationer.

Varför slår mitt barn sig själv?

Ingrid Gråberg svarar: Det är faktiskt relativt vanligt att barn i den här åldern bankar huvudet mot något och/eller slår sig själva. Ofta är det ett sätt för barnet att hantera frustration, smärta eller oro. ... Med andra ord kan den uppmärksamhet man ger barnet bidra till att beteendet fortsätter eller till och med ökar.

Relaterade inlägg: