Hur ont gör pepparspray?

Innehållsförteckning

Hur ont gör pepparspray?

Hur ont gör pepparspray?

- Det ger en kraftig smärta i ögonen, en svidande, brännande känsla, berättar han. Den som som får pepparsprayen i ögonen blir helt utslagen under flera minuter. Saneringen efteråt, frisk luft och sköljning med vatten, tar uppåt en timme.

Hur får man bort pepparspray?

Vad som däremot är superviktigt att se till att inte gnugga ögonen, för det gnider bara runt eländet och gör det värre! Skölj istället så att sprayen rinner bort ur ansiktet. Kolla också om personen bär kontaktlinser: om hen har det är det viktigt att ta ut dem direkt då pepparsprayen fastnar på linserna.

Får man använda pepparspray?

Pepparspray. Tårgas, pepparspray och liknande omfattas av vapenlagen. Därför behöver du tillstånd av polisen för att få ha sådana anordningar. ... Om du bär en sådan produkt utan tillstånd kan du misstänkas för brott enligt vapenlagen.

Hur farligt är pepparspray?

Vår ordningsmakt används det ofta frikostigt på exempelvis demonstrationer och fotbollsderbyn för att skingra folkmassor och pacificera människor. Något som är bra att ha i huvudet är att pepparspray inte är särskilt farligt (om du inte har grov astma, då kan det ge andningssvårigheter). Den gör bara jävligt ont.

Måste polisen testa pepparspray?

Sprayen är tänkt som en komplement i närkamper, när pistolen riskerar att vålla mer skada än nöden kräver, samtidigt som batongen inte räcker till. I år ska cirka 500 poliser i Sverige genomgå pepparsprayutbildningen, där man måste testa sprayet på sig själv för att få bära det.

Relaterade inlägg: