Vad räknas som diarré hos spädbarn?

Innehållsförteckning

Vad räknas som diarré hos spädbarn?

Vad räknas som diarré hos spädbarn?

Det är med andra ord inte underligt om din lilla bebis är lös i magen då och då. Det lösa bajset kan se ut på olika sätt, det kan vara en vattnig diarré eller ha en lite tjockare konsistens - ungefär som gröt. Det är inte ovanligt ifall din bebis bajsar flera gånger om dagen vid diarré.

Varför får bebisar ont i magen?

Att bebisen får ont i magen kan alltså bero på många olika saker. Bebisar kan få ont i magen när deras tarmar inte är färdigutvecklade i början. Det kan också bero på att bebisen sväljer för mycket luft när den äter. I vissa fall kan det också vara en reaktion på mjölk eller att bebisen inte känner sig trygg.

Varför blir bebisar hårda i magen?

Mat och dryck påverkar magen Barnet kan få hårt bajs om hen äter för lite fibrer eller för mycket stoppande mat, eller dricker för lite. Men fiberrik mat kan också göra att barnet får förstoppning, om hen inte dricker tillräckligt.

Hur ska barnets avföring se ut?

Konsistensen på bajset ska helst vara lite grynigare, kladdigare och fastare i konsistensen. Det går ibland att jämföra utseendet med keso, vilket är ett gott tecken på att bebisens mage mår bra. ... En bebis som får ersättning har istället lite fastare och mer brunt bajs.

Vad hjälper mot trög mage?

Ät fiberrik och lösande mat

  • grönsaker som morötter, broccoli, blomkål, bönor och ärtor.
  • frukt och då särskilt katrinplommon, fikon, aprikoser och päron.
  • fullkornsprodukter som fullkornspasta.
  • grovt bröd.
  • grova gryner som havre, vetekli och hela linfrön.
  • messmör.

Hur lång tid kan det ta innan en bebis bajsar?

Ibland kan det gå upp till tio, tolv dagar mellan avföringarna. För barn som äter som de ska och mår bra är det lika vanligt att bajsa varje gång de äter som en gång i veckan. Barn som får bröstmjölksersättning bajsar oftast några gånger per dag, men det kan vara olika. Det viktiga är hur barnet mår.

Relaterade inlägg: