Hur undviker man blomflugor?

Innehållsförteckning

Hur undviker man blomflugor?

Hur undviker man blomflugor?

Undvik att få blomflugor – övervattna inte dina växter Den bästa preventiva metoden för att undvika sorgmygg är att låta jorden i dina krukväxter torka ut helt innan du vattnar. Ta för vana att inte övervattna så är du bättre rustad mot blomflugorna.

Vad göra mot Sorgmyggor?

För att bli av med sorgmyggor kan du använda fällor:

  1. Använd klisterremsor som fångar sorgmyggor.
  2. Använd bekämpnings- eller växtskyddsmedel.
  3. Gör en egen fälla för sorgmyggor, gärna gul då sorgmyggor dras till den färgen och med dubbelhäftande tejp.
BE

Varför får man bananflugor?

De här flugorna finns överallt i vår natur, därför är det svårt att hindra dem från att ta sig in hus och lägenheter. Speciellt sensommar och höst letar de sig in för att lägga ägg i framförallt övermogna och jästa frukter och grönsaker, slattar av vin och öl, blomjord och diskhoar.

Hur får man bort bananflugor från blommor?

Fruktflugor bekämpar man genom att hälla en blandning av 2 delar vinäger, 1 del sirap och 1 droppe diskmedel i en flaska. Flugorna lockas ditt och fastnar i flaskan.

Vad kan blomflugor göra i hemmet?

  • Blomflugor kan göra mer skada än bananflugor i hemmet även om båda typerna av flugor kan vara irriterande. Det som kan vara risken med blomflugor är att de kan döda dina krukväxter när de äter av frön och rötter. Har du större växter kan blomflugor föra med sig bakterier och svamp som gör att växten försvagas och över tid kan dö.

Vad är ett tidningspapper mot blomflugor?

  • Tidningspapper: ett klassiskt husmorsknep mot blomflugor är att lägga tidningspapper i botten på dina krukor. Tändstickor och svavel: sätt ned några tändstickor i varje blomkruka med svavlet nedåt. Efter en vecka eller två ska blomflugorna ha dött då de inte tål svavel.

Hur bekämpar man fruktflugor?

  • Fruktflugor bekämpar man genom att hälla en blandning av 2 delar vinäger, 1 del sirap och 1 droppe diskmedel i en flaska. Flugorna lockas ditt och fastnar i flaskan. Det finns även färdiga bananflugefällo r med specialblandning att köpa.

Relaterade inlägg: