Vad kan man göra med furugolv?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra med furugolv?

Vad kan man göra med furugolv?

Det finns många sätt att behandla sina furu- eller grangolv. Många är ute efter den blekt vita ”såpade” känslan, men hur gör man för att få ett snyggt och tåligt vittonat golv? Ett bra alternativ för att få ett lättskött och tåligt vitt golv är att luta av det och vitolja det.

Vad göra med Grangolv?

Golvet ska mättas med såpan som ska torka in. Därefter ska golvet våttorkas med kallt vatten. Den intorkade såpan bildar ett hårt tvållager i träets ytstruktur som ger hårdhet och verkar smutsavvisande. Vid våttorkning med kallt vatten avgår en del av såpan och fungerar som rengöringsmedel.

Vad kan man göra med parkettgolv?

Vad som är den bästa behandlingen är högst individuellt då man ska välja typ av ytskiktsbehandling utefter vilket utseende på parkettgolvet man vill ha och beroende på vilken träslag det består av. Parkettgolv går nämligen både att olja, lacka, vaxa, betsa/vitbetsa, lasera och måla.

Vad kan man göra med ekparkett?

Du kan slipa ditt trägolv och ljusa upp det med vitpigmenterad lack, vitvax eller vitolja. Ekparketten likväl som furugolvet kan behandlas i en klassisk vitlaserad ton. Lägg till en borstad yta och ge ditt vitpigmenterade trägolv/parkett en rustik och varm känsla.

Hur behandlar man ett Furubord?

Olja. Enklast är att ta en möbelolja och olja in. Är bordet inte behandlat på länge, eller helt obehandlat finns det ett gammalt talesätt som säger "olja en gång om dagen i en vecka, en gång i veckan i en månad, en gång om året i en livstid" :) Ta möbelolja som finns i välsorterade möbelbutiker.

Kan man Vitlasera furugolv?

Tips när du ska vitlasera golv Du kan i princip vitlasera parkettgolv, furugolv, grangolv och alla andra trägolv, men det vanligaste är att vitlasera furugolv. ... Fel kvistlack kan ge vita fläckar som resultat, så kolla upp innan vilket som lämpar sig bäst för just ditt golv.

Varför Såpskura golv?

Om ditt gamla skurgolv någon gång lackats så går det att återställa. Slipa först bort lacken och såpskura sedan golvet ungefär fem gånger innan det tas i bruk. Slipningen gör golvet känsligt och mjukt men med regelbunden såpskurning blir golvet efter bara ett par år vackert och tåligt igen.

Hur sköter man parkettgolv?

Att tänka på när du skurar ett parkettgolv Ljummet vatten med några droppar såpa i räcker gott för att golven ska bli rena och fina, så skippa andra typer av rengöringsmedel. Har du ett extra känsligt golv kan du dessutom torka av det med en torr trasa efter att du skurat det.

Relaterade inlägg: