Vad göra med hund som har diarré?

Innehållsförteckning

Vad göra med hund som har diarré?

Vad göra med hund som har diarré?

Allmäna råd Djuret bör ha fri tillgång till rent vatten dygnet runt. Kontakta din veterinär om djuret får hög/låg temperatur, slutar dricka, får påverkat allmäntillstånd eller har blodiga kräkningar och/eller diarré. - Diarsanyl kan användas såväl ensamt som i kombination med annan veterinär behandling.

Varför spyr hund?

Vad kan orsaken vara till kräkning hos hund? Akuta kräkningar hos hund orsakas oftast av att den fått i sig olämplig/skämd mat. Det kan även bero på en parasitinfektion, att den ätit ett föremål som fastnat eller som reaktion på förgiftning, sjukdom, medicin eller kost.

Varför spyr min hund gult?

Många hundar kräks galla när magen är tom. Magen kurrar och hunden kan vilja äta gräs för att göra sig av med illamåendet. Om det är fallet - försök med att fördela måltiderna bättre tidsmässigt.

Varför dreglar hunden plötsligt?

Ökad salivering kan bero på på många saker, t. ex. att hunden slickat eller bitit på något olämpligt, har något problem i munnen, illamående, förgiftning, inflammation i spottkörtlarna, problem med matstrupen, leverproblem m.m. Oroliga och stressade hundar kan salivera mycket.

Relaterade inlägg: