Vad ska en lön räcka till?

Innehållsförteckning

Vad ska en lön räcka till?

Vad ska en lön räcka till?

Det som nu är kvar på din lön kan du använda hur du vill! Det är det här som ska gå till fritid, kläder och nöjen. Det kanske inte är så mycket kvar, men om du tycker att det blir för lite finns det två saker att göra: Minska på någon av de andra posterna eller höj dina inkomster. Genvägar finns inte.

Vad kan påverka vilken lön du får vid en anställning?

Ingen lag bestämmer vilken lön du ska ha. Din arbetsgivare sätter din lön utifrån lönekriterierna i löneavtalet. ... Finns det kollektivavtal och därmed löneavtal på din arbetsplats, så finns det en lägsta lön som din arbetsgivare inte gå under.

När får man högre lön?

Om din arbetsplats omfattas av ett kollektivavtal har du oftast rätt till löneökning. I samband med detta brukar du även ha rätt till ett lönesamtal. När och hur mycket din lön ska justeras framgår i ditt kollektivavtal. I de flesta avtal revideras lönen en gång per år.

Vad kostar en maskin tvätt Konsumentverket?

En någorlunda energisnål tvättmaskin drar ca 1 kWh per tvätt i 60 grader. Räknar man med en kostnad på 1,20 kronor per kWh och kostnader för tvättmedel på cirka 1,30 per tvätt samt vatten för cirka 80 öre, så blir den totala kostnaden för varje tvätt i 60 grader 3,30 kronor.

Vad ska man köpa för sin lön?

Vissa förespråkar att man alltid ska spara 10 % av sin lön. Skulle du tjäna 15 000 kr innebär det att du sparar 1 500 kr. Eftersom du inte har utgifter och räkningar kanske du kan spara mer. Kanske upp till halva din inkomst?

Relaterade inlägg: