Hur tar man hand om färska kryddor?

Innehållsförteckning

Hur tar man hand om färska kryddor?

Hur tar man hand om färska kryddor?

Sprid ut kryddorna så att de ligger luftigt på en dagstidning, en handduk eller torkställning och låt dem ligga några dagar på torr, varm och mörk plats. Det går också bra att göra små kryddbuketter och hänga upp, men tänk på att de inte får vara för täta, då kan växterna mögla istället för torka.

Hur förvarar man färska kryddor?

De flesta örter ska förvaras i kylskåp, 5-8 grader C. De håller ca en vecka (från odling) om örten förvaras på rätt sätt. Men hållbarheten varierar.

Hur torka färska kryddor?

Torka örter

  1. Ta hela kvistar och häng upp i små knippen i rumstemperatur. Se till att det är ganska luftigt mellan knippena.
  2. Hela örter eller lösa blad kan även bredas ut på tyg eller papper i ett mörkt och luftigt rum.
  3. Man kan även torka i ugn. ...
  4. Förvara de torkade örterna torrt och mörkt.

Kan man frysa in färska kryddor?

Skölj snabbt av kryddorna med vatten och låt dem rinna av ordentligt eller torka dem lätt. Hacka dem och frys in i burkar, plastpåsar eller aluminiumfolie, var sort för sig. För enklare dosering när kryddorna ska användas kan du frysa in kryddorna i portioner i ett iskubsblock som du sedan lägger i burkar.

Hur gör man torkad basilika?

Torka kryddor i ugn Oftast så brukar jag torka kryddorna i ugn. Då strör jag ut stjälkarna luftigt på ett bakplåtspapper och sätter in dem i ugnen. Värmen har jag på max 50 oC. Det tar olika lång tid innan det är klart beroende på hur mycket kryddor och vilken sort du torkar.

Relaterade inlägg: