Vad göra med stora gurkor?

Innehållsförteckning

Vad göra med stora gurkor?

Vad göra med stora gurkor?

5 recept med gurka

  1. Gurk- och lime sour med ingefära. Perfekta alkoholfria drinken. ...
  2. Pressgurka. Delikat och utsökt pressgurka. ...
  3. Varm gurksallad med mynta. Ett fräscht tacostillbehör som är enkelt att göra och tillför syra i tacon. ...
  4. Grillad asiatisk sallad i nam jim-dressing. ...
  5. Gurk- och limelemonad.

Varför blir vissa gurkor gula?

Förvara inte färsk gurka och tomat ihop. Tomat avger etylengas som gör gurkan gul och seg. Gurka går utmärkt att förvara i rumstemperatur i några dagar, men den perfekta temperaturen att förvara gurka i är 12-14 grader.

Hur vet man att gurka är mogen?

En gurka är mogen när den är helt utfylld, alltså rund, i nedre änden, alltså där blomman har suttit. Men man kan äta gurkor även innan de är mogna. Jag åt!

Kan man äta gul gurka?

Odla svarar: Gula gurkor brukar vara bittra, så låt smaken avgöra om du kan äta dem. Att frysa dessa grönsaker kan man ju göra på olika sätt. Dels kan man skala och koka morötter i bitar och frysa dem sedan.

När ska jag skörda gurkan?

Skördetiden varar mellan juni och oktober. Ljusa delar är ett tecken på att gurkan är övermogen. Det är bäst att inte skörda gurkan för sent.

Varför är det taggar på gurkan?

Här kommer ett tips från Gunilla som odlat gurkan Marketer i år. Marketer är en så kallad druvgurka som också kan ätas färsk. Vissa av frukterna kan få lite taggar som lätt dras bort med en borste eller en matkniv. Dessa gurkor ska plockas innan de hinner bli övermogna då de annars kan få en lite besk smak.

Relaterade inlägg: