Var slänger man gammalt smink?

Innehållsförteckning

Var slänger man gammalt smink?

Var slänger man gammalt smink?

Även nagellack, remover, parfym, hår- och brynfärg, och solcrème lämnas till miljöstation. Tomma läppstiftshylsor, ögonskuggor och mascaror sorteras utifrån material. Finns det produkt kvar i dem ska de lämnas på miljöstationen.

Var slänger man hårspray?

Var ska man lämna nagellack och hårspray? Svar: Gammalt nagellack och sprayburkar är farligt avfall och ska lämnas till kommunens insamling, vanligtvis en miljöstation eller vid återvinningscentralen.

Hur kastar man smink?

Smink. Parfym, nagellack, hårspray, deo, läppstift och liknande kosmetiska produkter innehåller farliga ämnen. Om det finns innehåll kvar i burken/flaskan ska du inte slänga den i hushållssoporna, utan lämna den som farligt avfall på närmaste miljöbod eller återvinningscentral.

Vart slänger man gamla parfymer?

Släng inte parfym, hårspray och annat i soporna och häll det inte i avloppet. De innehåller farliga ämnen som vi inte vill ha i natur, hav och sjöar. Lämna istället kosmetiskt avfall i Kicks butiker och på Åhlénsvaruhusen – eller, som vanligt, till miljöstation, återvinningscentral eller farligt avfallbil.

Var slänger man tomma tändare?

Tändare som innehåller gas.

  • Sorteras som:Farligt avfall.
  • Lämnas till:Återvinningscentral.

Kan ögonskugga bli gammal?

Ögonskugga och eyeliner En kajalpenna får nytt liv när den fräschas upp med vässning, medan en blöt liner bör slängas efter fyra månader. Torra produkter som ögonskugga kan hålla ett-två år, men då får du vara noga att inte peta i dem med fingrar eller använda orena sminkpenslar.

Hur länge håller oöppnat smink?

I flytande form håller sig eyelinern fräsch i ca 6 månader, något längre om den är i kakform. Mascara – 3 månader. Mascara ska helst bytas efter 3 månader, eftersom den ofta innehåller vatten eller olja, och används nära det känsliga ögonområdet. Kajal- och ögonbrynspenna – 1,5 år.

Vart slänger man tomma Raklödderflaskor?

Om det blir många metallförpackningar i ditt företag, verksamhet eller BRF så kan Stena Recycling hjälpa er med återvinningen.

Relaterade inlägg: