När slutade Therese Alshammar?

Innehållsförteckning

När slutade Therese Alshammar?

När slutade Therese Alshammar?

43-åringen, som slutade tävlingssimma hösten 2016, är anmäld till tävlingarna i Canet som avgörs under tisdagen och onsdagen där hon kommer att simma meter frisim. – Jag har hållit i gång under året så jag tänkte se var jag står, säger Therese Alshammar till DN.

Vad jobbar Therese Alshammar?

Har skrivit boken Aysa i simhallen Dagarna flyter på och hon tar sig an olika projekt som bryter rutinerna. Förra året var Therese Alshammar med i Let's Dance i TV4 och tillsammans med Trygghansa lanserade hon appen Babybojen, om vattenvana för barn.

Har Therese Alshammar barn?

Therese Alshammar om läkarens besked: En mardröm Privat lever hon familjeliv tillsammans med sin sambo Johan Wallberg och sönerna Fred, 7, och Ted, 3, i lägenheten i Stockholm.

Har Therese Alshammar världsrekord?

Hon har haft världsrekordet på m frisim i kortbana. Hon har även haft världsrekordet på 100 m medley i kortbana med tiden 58,51 under en kort period 2009.

Hur gammal Therese Alshammar?

44 år (26 augusti 1977) Therese Alshammar/Age

Hur många OS har Alshammar gjort?

Alshammar har under karriären vunnit tre OS-medaljer (två silver och ett brons) och tagit åtta VM-medaljer i långbana, varav två guld. Totalt 72 mästerskapsmedaljer, och andra utmärkelser som Bragdguldet 2011.

Hur många OS har Therese Alshammar varit med i?

Therese Alshammar är en av världens bästa simmare genom tiderna. Hon har deltagit i sex OS på raken, simmat hem tre OS-medaljer och har över 70 internationella medaljer i VM och EM, varav 12 VM-guld. Therese Alshammar har vunnit flest medaljer av alla simmare i hela Europa.

Hur många SM guld har Therese Alshammar?

Therese Alshammar är en av Sveriges bästa simmare genom tiderna med en karriär som sträckte sig över sex olympiska spel. Hon vann tre OS-medaljer och totalt 72 internationella mästerskapsmedaljer.

Var är Therese Alshammar född?

Solna, Sverige Therese Alshammar/Place of birth

När började Therese Alshammar simma?

Sådan mor, sådan dotter. Idrottsvalet simning fick hon bokstavligt talat genom modersmjölken. Mamma Bibbi Alshammar kom tia i bröstsim vid OS i München 1972 och Therese tog sina första simtag i Solna simhall när hon var fyra år.

Relaterade inlägg: