Vad är torkad lavendel bra för?

Innehållsförteckning

Vad är torkad lavendel bra för?

Vad är torkad lavendel bra för?

Lavendel anses vara kramplösande, urindrivande och kan lindra vid diarré och irriterad mage och tarm. Den kan också användas som sårmedel, och då den retar huden och ökar blodgenomströmningen funkar det även som smärtlindring vid ryggskott, andra muskelsmärtor och reumatiska besvär.

Hur använder man lavendel?

Plocka 6 lavendelstjälkar och repa av blommorna. Koka upp 3 deciliter vatten och låt blommorna dra i några minuter. Tillsätt 1 tesked lavendel-honung, så får du till det lilla extra!

Vad kan man använda lavendelolja till?

Lavendeloljans positiva hälsoeffekter Lavendelolja är idag en av de eteriska oljor som används mest inom både hudvård och aromaterapi. Lavendelolja är bra för både kroppen och sinnet. Oljan verkar direkt avslappnande och lugnande på det centrala nervsystemet, och är därför en ofta använd ingrediens inom aromaterapi.

Är lavendel bra för håret?

Lavendelolja i håret Eterisk lavendelolja är perfekt att använda i håret! Oljan har många fördelaktiga egenskaper som stödjer hårets hälsa naturligt. Oljan hjälper till att stimulera hårväxt, minska mjäll, håravfall.

Kan man röka torkad lavendel?

LAVENDER Denna berömda och terapeutiska ört är lättillgänglig och finns i många trädgårdar över hela världen. ... Rökning av lavendel rapporteras möjligen hjälpa till med nervositet och sömnlöshet och kan ge en mjukare rökupplevelse.

När ska man plocka lavendel?

När du ska skörda lavendel för att göra doftpåsar och prydnader, gör det när blommorna är helt utslagna. Klipp ner lavendeln antingen på hösten, senast i mitten av september eller på våren när nattfrosten har passerat.

Relaterade inlägg: