Varför bila upp källargolv?

Innehållsförteckning

Varför bila upp källargolv?

Varför bila upp källargolv?

Att gräva ut en källare innebär egentligen att man i flera steg löser fuktproblematik i husgrunden. På byggsvenska innebär att gräva ut en källare att bila upp betonggolv, dränera, isolera källargolvet och gjuta nytt golv.

Vad gör man åt mögel i källaren?

Först och främst måste man sanera bort möglet via en oxidationstvätt eller rivning av materialet som är behäftat med mögel. Sedan ser man till att källaren ventileras ordentligt så att överskotts fukten samt emissioner ventileras bort från utrymmet.

Kan man lägga golvvärme i källare?

Med golvvärme kan marken under huset bli så varm att det finns risk för omvänd fukttransport. ... Precis som med platta på mark så finns risken för fukttransport i ett hus med källare. Om du lägger golvvärme i ett källargolv med dålig grundisolering så värms marken under källaren upp.

Vad kostar det att lägga golvvärme i källare?

Utifrån denna information ser vi att installation av rörsystem för vattenburen värme kostar mellan 1.000 kr och 2.000 kr per kvadratmeter om man ska lägga in vattenburen golvvärme. Snittprisen inkluderar inköp av material samt kostnaden för arbetet med att installera hela rörsystemet.

Hur mäter man fukt i källare?

Kolla hur fuktigt källargolvet är! Ett enkelt sätt är att lägga ut en vanlig plastsäck på golvet. Eftersom inte fukten som kommer upp från golvet kan dunsta bort när plastsäcken ligger på får man en uppfattning om hur mycket fukt det handlar om.

Relaterade inlägg: