Vad göra med för lös sylt?

Innehållsförteckning

Vad göra med för lös sylt?

Vad göra med för lös sylt?

Pektin kan tillsättas i ren form eller så kokar man sylten/marmeladen på syltsocker, som innehåller tillsatt pektin. Om sylten eller marmeladen fortfarande är för lös efter några dagar, gör ett nytt uppkok och tillsätt extra pektin.

Varför skumma marmelad?

När sylten kokar bildas ett skum som man ofta tar bort med en slev, vilket kallas för "att skumma”. Det är en myt att skummet innehåller mögelsporer men däremot innehåller det luft. Därför kan det vara bra att skumma sylten.

Hur länge håller sylt med Syltsocker?

Förvaring. Sylt tillagad med vårt Syltsocker kan förvaras i normal rumstemperatur och är då hållbar i minst ett år. Färg och smak på sylten blir bäst om du förvarar sylten mörkt och svalt. Sylt utan tillsatt konserveringsmedel samt rårörd sylt bör frysas in.

Vad gör man med gele som inte stelnar?

Om den inte stelnar Om gelén inte skulle stelna helt när du sedan har den på burk så behöver du inte slänga den. Den kan ätas lös som den är eller så kan du koka om den och tillsätt mer pektin blandat med lite socker och sedan hälla tillbaka den på burk.

Varför ska man skumma av?

Med kokande vatten minskar läckaget av proteiner från köttet. Dessa bildar skummet på ytan och de smakar inte särskilt bra, därför är det viktigt att man skummar. När köttet är i kastrullen, låt det koka upp igen, skumma och tillsätt sedan lök, kryddor, rotfrukter mm.

Relaterade inlägg: