Är Djungelgurka god?

Innehållsförteckning

Är Djungelgurka god?

Är Djungelgurka god?

Användning av djungelgurka Djungelgurkan äts med det läckra, spräckliga skalet på. Smaken är aningen syrlig och vissa säger den har lite smak av lime. De små gurkorna kan användas som snacks och som en del i tapas som de är, skivas i sallader, användas i olika inläggningar och vara en del i en salsa.

När är Djungelgurkan färdig?

Antal:
Portionsmängd:12 frö
Höjd:250 cm
Färg:Grön
Såtid:mars-april
Grotid:5-15 dagar

Kan man lägga in Djungelgurka?

Jag blev så inspirerad av ett av avsnitten där de la in djungelgurka. ... Små söta minigurkor som är supergoda precis som de är i en sallad, eller som här har jag lagt in dem i en lag med ingefära och dill.

Hur stora ska Djungelgurka?

Den är liten och knaprig, blir 3–5 cm lång och odlas som gurka i växthus men ger även mycket bra skörd odlad i en stor kruka på balkong eller annat skyddat och soligt läge. Att den kallas för djungelgurka förstår man när man odlar den, den skapar snabbt en snårig liten minidjungel.

Hur ser Djungelgurka ut?

Ibland kallas djungelgurkan för musmelon, för det är så den ser ut. De trådtunna rankorna får massor med små, små frukter som ser ut som meloner i musformat. Smaken är inte riktigt som gurka. Den brukar beskrivas som sötsur.

Kan man övervintra gurka?

Det går faktiskt att övervintra bäde tomater och gurka. Jag tar upp den bottenlösa plastkrukan, klipper ner plantan och rötterna. Placerar ljust och svalt. De flesta skjuter nya skott vid sidan om den gamla stammen.

Varför växer inte Djungelgurkan?

Placering: Djungelgurkan vill ha det varmt och skyddat så växthuset är bästa platsen under sommaren. Det kan också fungera med ett skyddat läge intill en varm vägg. Skötsel: De långa rankorna växer snabbt till ett virrvarr så den behöver plats att bre ut sig.

Hur hög blir Minigurka?

Den bli ca 15 cm men plocka gärna redan vid 10 cm vilket inträffar ca 2 veckor efter gryning. Köp dina gurkplantor på nätet redan nu. Du bestämmer själv när du vill ha leverans. Baby H är en mycket smakrik och tidig minigurka.

Hur äter man Äppelgurka?

Alla frilandsodlade gurkor har lite kraftigare skal än de som vuxit i växthus och man får känna sig fram om man tycker att de behöver skalas. Den runda, gula äppelgurkan är mycket god och har en intressant form som framhävs om man skär den i klyftor istället för skivor.

Relaterade inlägg: