Vad gör man rent parkettgolv med?

Innehållsförteckning

Vad gör man rent parkettgolv med?

Vad gör man rent parkettgolv med?

Att tänka på när du skurar ett parkettgolv Ljummet vatten med några droppar såpa i räcker gott för att golven ska bli rena och fina, så skippa andra typer av rengöringsmedel. Har du ett extra känsligt golv kan du dessutom torka av det med en torr trasa efter att du skurat det.

Hur sköter man ett parkettgolv?

Torrstädning är att föredra framför våttorkning när det gäller parkettgolv. Dammsug och torrmoppa ofta, och komplettera med en fuktig, väl urvriden mopp/trasa ibland. Bäst resultat får du med Kährs Cleaner utspätt i vatten eller färdigblandad Kährs Spray Cleaner tillsammans med vår spraymopp.

Varför reser sig parkettgolv?

Då uttorkningen sker uppifrån kan även brädan skåla sig, dvs. den krymper mer på ovansidan än på undersidan – och resultatet blir att golvets kanter reser sig. Vid hög uttorkning kan krafterna i träet till och med bli så stora att slitskikten trots en starkt limfog släpper från mellanmaterialet.

Kan man använda ångtvätt på parkettgolv?

Ånga för parketten När du använder en ångtvätt på din parkett slipper du använda lika mycket vatten som du hade gjort med en mopp och en hink. Du får också bukt med fler bakterier, och slipper dra runt på smutsiga trasor.

Hur gör man rent ekparkett?

Börja med att sopa golvet och rengör sedan med fuktig trasa och passande rengöringsmedel. Regelbunden rengöring bör, utifrån användning, genomföras varje eller varannan vecka. Börja med att dammuga golvet och torka sedan av det med fuktig trasa och rengöringsmedel som är speciellt anpassat för det aktuella golvet.

Relaterade inlägg: