Vad göra med gamla hyacinter?

Innehållsförteckning

Vad göra med gamla hyacinter?

Vad göra med gamla hyacinter?

De har kastats ut tillsammans med alla överblommade, döda julblomster. Mina söta små julstjärnor hade till exempel torkat och dött när jag kom hem från Jakobs mormor. Så de åkte på komposten. Hyacinterna sparar jag dock i källaren och planterar ut till våren!

Vad gör jag med Utblommade hyacinter?

Både hyacinter och tazetter kan stå kvar i sin kruka fram till våren, sköt om dem på samma sätt som dina övriga krukväxter. När de börjar vissna ner är det dags för löken att gå i vila. Sluta vattna men låt den stå kvar i krukan. Du kan även plantera ut dem, men täck dem då med torra löv eller annat skydd mot kylan.

Hur gör man med hyacinter?

Plantera din hyacint i kruka Använd vanlig blomjord. Tag av plantkrukan och plantera lökarna så att de står stadigt. Vattna runt hyacintlökarna – aldrig på dem. Ställ din kruka ljust och där det är lite svalt – hyacinter vill helst inte stå direkt över ett element.

När ska man plantera hyacinter?

För att hyacinterna ska hinna blomma till jul ska du plantera dem 10–12 veckor innan. Krukorna kan vara små och jorden ska vara väldränerad. Plantera lökarna så att spetsen och lite av löken sticker upp ovanför jordytan. Om du sätter dem för grunt så gör rötternas kraft att löken kryper ur krukan.

Hur sparar man hyacinter?

Spara hyacintlökarna och se dem blomma i vår

  1. Byt ut hyacinterna i arrangemangen vartefter de vissnar. Spara gärna lökarna även efter jul.
  2. Klipp bort blomstängeln och låt bladen vissna ner.
  3. Sluta vattna och förvara mörkt och torrt och plantera ut i trädgården till våren.

Kan man återanvända Amaryllislök?

I augusti och september kan du dra ner på vattningen, och sluta vattna när stängeln har vissnat ner helt. Nu får löken en viloperiod och kan flyttas in till en mörk och sval plats, där det är frostfritt. Ta fram amaryllislöken igen i början av november.

Hur får man hyacinter att slå ut?

Längre blomning i svalka Undvik att ställa hyacinterna direkt över ett element eller intill brinnande ljus. I värmen slår blommorna ut snabbare, dessutom blir blomstänglarna snabbt rangliga och veka. Ställ dem därför gärna svalt över natten. En inglasad förstutrappa eller frostfritt uterum är perfekt för hyacinterna.

Hur lång tid tar det för en hyacint att blomma?

Fler bra tips för att lyckas med amaryllis hittar du här. En hyacint som börjat visa färg på knopparna brukar slå ut på bara några dagar. De brukar sedan hålla sig fina allt mellan 1-2 veckor, men det beror på hur varmt man har det hemma och var man placerar dem.

Relaterade inlägg: