Hur använder man en mandolin i köket?

Innehållsförteckning

Hur använder man en mandolin i köket?

Hur använder man en mandolin i köket?

ANVÄNDER DU EN MANDOLIN RÄTT: På baksidan av mandolinen ställer du in hur tjocka skivor du vill få ut när du strimlar. Skruva på reglaget för att få plattan den sitter på att åka ned eller upp. Vänd sedan på mandolinen och se till att med lätt hand justera så att plattan ligger rakt i linje med den vassa eggen.

Vilken mandolin är bäst i test?

Bästa mandolinen

  • Bäst i test: OXO Chef's Mandolinjärn 2.0.
  • Populär: de Buyer Mandolin Swing.
  • En av de säkraste: Benriner Mandolin 95 mm.

Vilken storlek på mandolin?

Benriner mandolin finns i ett par olika storlekar och vi har valt att ta med den mest vanliga storleken på 95 mm. Det finns också en lite mindre mandolin på 64 mm men också en extra stor jumbo-modell på 120 mm. Vi skulle säga att modellen på 95 mm är den mest vanliga och passar bra för de allra flesta hemmakockar.

Vilken mandolin?

Den lilla mandolinen från Kyocera är ett mycket bra redskap att ha i köket. Det keramiska bladet klarar av att skära hårda rödbetor och mjuka tomater lika lätt. Även om storleken är blygsam och passar bäst till lite mindre bitar, så klarar den ändå av att strimla både fänkål och potatis.

Vad är en mandolin?

Mandolin (italienska: mandolino, diminutivform av mandola) är ett knäppinstrument som tillhör överfamiljen lutor. ... Mandolinen har likt gitarren band och spelas nästan uteslutande med plektrum.

Var köper man en mandolin?

Priser för Benriner Super Mandolin
Till Butik
Mellandagsrea hos Bagaren och Kocken
Gratis frakt Öppet köp i 90 dagar
Till Butik
Mellandagsrea hos Cervera

Hur många strängar har en mandolin?

Mandolin (italienska: mandolino, diminutivform av mandola) är ett knäppinstrument som tillhör överfamiljen lutor. Strängarna hos den vanliga typen, den neapolitanska mandolinen, är gd1a1e2 (lägst till högst) och är åtta stycken, stämda unisont i par.

Var kommer mandolin ifrån?

Mandolinen har sitt ursprung i mandolan (mandoran). På 1600-talet utvecklades varianterna pandurina och mandolino milanese. Mandolinen utvecklades i Italien i olika varianter, var och en med namn efter sina hemstäder.

Vart kommer ordet mandolin ifrån?

Oftast har mandolinen ett utfällbart stativ i ena änden, så att den lutar. Då bildas ett tomrum under den i vilket skivorna faller ner genom en springa i skärbrädan. Namnet har den fått därför att handledsrörelsen hos en skicklig användare påminner om hur handleden rör sig på en mandolinspelare.

Hur ser en mandolin ut?

Mandolinen kommer med ett vändbart knivblad där du på ena sidan får en rak egg för att skära raka skivor och på andra sidan ett räfflat egg för att t. ex. kunna skära ut räfflad potatis till ugnen. Tjockleken på skivorna du skär kan justeras från 0-10 mm.

Relaterade inlägg: