Hur blir man av med täppt näsa?

Innehållsförteckning

Hur blir man av med täppt näsa?

Hur blir man av med täppt näsa?

Du kan pröva att rensa näsan med koksaltlösning, till exempel innan du ska sova. Det finns färdiggjorda koksaltdroppar och koksaltsprej att köpa på apotek. Du kan även göra koksaltlösning själv genom att blanda ett kryddmått salt i en deciliter vatten.

Vad hjälper mot ont i bihålorna?

Receptfri, avsvällande nässprej kan hjälpa mot svullnaden i slemhinnan. Nässprejen skyndar inte på läkningen, men den minskar symtomen. Använd inte nässprejen i mer än tio dagar i följd. Receptfri nässprej med kortison dämpar inflammationen och får svullnaden i slemhinnan att minska.

Hur farligt är det att vara beroende av nässpray?

Avsvällande nässprayer och droppar med xylometazolin eller oximetazolin kan innebära risk vid feldosering, särskilt hos spädbarn. Symtom kommer snabbt och kan visa sig som slöhet, oro samt bleka och kalla händer och fötter. Ring Giftinformation om ett barn fått för hög dos, eller kommit åt att dricka näsdroppar.

Hur lång tid tar det att avvänja sig från nässpray?

Gör så här för att bli av med beroende av avsvällande nässpray. Upphör först i ena näsborren med den nässpray du använder idag. Använd Renässans Plus i denna näsborre tills du åter kan andas bra genom denna (ca 14 dagar). Fortsätt under tiden med den spray du använt tidigare i den andra näsborren.

Relaterade inlägg: