Vilken funktion har säkringarna i din bil?

Innehållsförteckning

Vilken funktion har säkringarna i din bil?

Vilken funktion har säkringarna i din bil?

Säkringar. Säkringar fungerar som skydd och förhindrar eldsvåda om någonting i elektroniksystemet kortsluts eller överansträngs. ... Om en elekrisk funktion plötsligt slutar fungera är det ofta en säkring som gått sönder.

Hur ser man om en säkring har gått i bilen?

Testa med testljus. Säkringar bil kan testas individuellt utan att du plockar upp dem genom att använda ett testljus. Du behöver slå på tändningen för att testa säkringen, slå på den till position 2 (nyckel på men motor av). Om säkringen är hel tänds lampan på båda sidorna av säkringen.

Hur byter man säkring på bilen?

Verktyget för att dra ut säkringarna ska, om inte på insidan av säkringslocket i bilen, finnas under säkringslocket i motorutrymmet. Normalt sett brukar det sitta ett på vardera stället. Saknas detta kan du vända dig till din återförsäljare så kan de beställa ett nytt till dig. (En näbbtång fungerar också.)

Varför används säkringar i fordonens elsystem?

Säkringarna i elsystemet skyddar mot kortslutning, brand och överhettning.

Hur ser du att en Bladsäkring är sönder?

Det är lätt att se vilken säkring som är trasig. Då lossnar nämligen den lilla färgpricken i änden. Byt ut den trasiga säkringen mot en ny vars färgprick har samma färg som bottenplattan i säkringshållaren.

Vad är en säkring propp?

Keramiska säkringar och smältproppar Säkringar skyddar ledningarna från överbelastning. I säkringen sitter en metalltråd. Den smälter om ledningen blir överbelastad eller om det blir kortslutning. När säkringen går sönder bryts strömmen.

Hur ser man om en säkring har gått?

Vilken huvudsäkring har du? Din säkringsstorlek står angiven på fakturans baksida vid rubriken Elnät. Din säkringsstorlek framgår också av vilken färg den lilla brickan på huvudsäkringen har. Grå är 16 A, blå är 20 A och gul är 25 A.

Hur byter man en Diazed säkring?

Om att byta en propp, smältsäkring i elcentral

  1. Skruva ut propphuven med den trasiga proppen ur elcentralen. ...
  2. Ta ur den trasiga proppen ur propphuven och sätt dit en ny propp med samma märkström.
  3. Skruva tillbaka propphuven med den nya proppen i elcentralen.

Relaterade inlägg: