Varför Fleecetäcke häst?

Innehållsförteckning

Varför Fleecetäcke häst?

Varför Fleecetäcke häst?

Hästar som sätter tjock vinterpäls och inte klipps behöver oftast inte täcke. När det blir kallt ställer sig hårstråna upp, vilket ger en isolerande effekt med den varma luften samlad nära huden. ... Tränande hästar klipps ofta för att de lättare ska bli av med överskottsvärmen efter ridning och för att torka snabbare.

Varför Svettäcke?

Ett svettäcke är till för att leda bort svett och fukt från hästens kropp efter hårdare ansträngning, till exempel träning, så att hästens känsliga hud hålls torr närmast kroppen.

Varför har man täcke på häst?

När man klipper hästen tar man bort dess naturliga isolering och skydd mot kyla, och då måste man ta ansvar för att hästarna inte fryser om det är kallt. Detta kan göras t ex genom att erbjuda mer grovfoder, skydd mot regn, snö och blåst, och genom att använda täcken.

Vilka täcken behövs till häst?

Täcken

  • Om du skall ha ett täcke som ska användas när hästen går i hagen, väljer du ett utegångstäcke.
  • Kombitäcken kan användas som stall-, transport- och svettäcke.
  • Svettäcke används på fuktiga hästar (även under andra täcken). Övriga täcken används främst som stall- och transporttäcken.

Varför Ländtäcke?

Ett ridtäcke eller ländtäcke fästes i eller runt sadeln och täcker hästens rygg och länd. Det håller hästens rygg och mjukdelar varma under träning utan att vara ivägen för ryttaren eller hindra hästens rörelser.

Varför har man Stalltäcke?

Ett stalltäcke skyddar din häst mot smuts, fukt och kyla. ... Är hästen klippt eller står i ett kallt stall kan ett tjockare stalltäcke behövas. För oklippta hästar och mildare temperaturer finns det lättare fodrade stalltäcke.

Varför har man Nättäcke?

Nättäcket skyddaräven bra i stallet mot stickande och bitande insekter. Topline nättäcke ger även en svalkande funktion och kan fungera bra som svettäcke under ett bomulls eller ulltäcke.

Vilken temperatur trivs hästen bäst i?

Människan kan bara reglera sin värmehållning själv, utan hjälp av kläder, när det är mellan 25 och 30 grader, medan hästens kropp anpassar sig i ett så stort spann som 5 till 25 grader. Generellt sett behöver den alltså inga täcken när det är 5 grader eller varmare.

När ska hästen ha Regntäcke?

En helklippt häst kan behöva ett lätt täcke redan vid 15 grader om det regnar och blåser. De flesta hästar, även oklippta, behöver regntäcke om det regnar och blåser ihållande och är under 10 grader och hästarna går ute dagtid utan möjlighet till skydd.

Relaterade inlägg: