Vad göra med Djungelgurka?

Innehållsförteckning

Vad göra med Djungelgurka?

Vad göra med Djungelgurka?

Tack vare djungelgurkans fina utseende bjuder den in en till att äta den rå, men den kan också användas dekorativt i sallader eller i en somrig gin och tonic. Den påminner i smak och konsistens om den vanliga drivhusgurkan, och den kan också syltas och ätas till rätter där man önskar ett syrligt tillbehör.

Vad kan man använda saltgurka till?

I Sverige äts saltgurka ofta skivad tillsammans med leverpastej på smörgås. Den serveras även till diverse maträtter, särskilt färs- och kötträtter. Den förekommer som en del av smörgåsbord, exempelvis julbord.

Hur stor kruka behöver Djungelgurka?

Plantera djungelgurka från knölar Sätt dem några centimeter djupt i en kruka som mäter 20-25 cm i diameter. Börjar man tidigt inomhus kan man börja med en mindre kruka för att sedan skola om dem till den större krukan de ska växa i under säsongen. Placera ljust och börja vattna försiktigt.

Vilken saltgurka är bäst?

Färsk Västeråsgurka passar bra att använda till saltgurkan.

Är saltgurka och Smörgåsgurka samma sak?

Ättiksgurka eller smörgåsgurka är gurka som är inlagd i en sötsur ättikslag (till skillnad mot saltgurka som är inlagd i saltlag). Ättikslagen kan förutom ättika innehålla: vatten, socker, salt, senapsfrö, dill och andra smaksättare.

Relaterade inlägg: