Är det farligt att ge MICROLAX?

Innehållsförteckning

Är det farligt att ge MICROLAX?

Är det farligt att ge MICROLAX?

Det mjukar upp hård avföring utan att irritera tarmen. Det är lätt att använda och ger snabb lindring vid förstoppning. Undvik långvarig användning av MICROLAX®. Om du inte blir bättre, eller om du blir sämre, bör du kontakta vårdcentralen så att de kan undersöka orsaken och rekommendera lämplig behandling.

Vad ska man äta vid förstoppning gravid?

Vad kan jag göra själv?

  • Ät regelbundet och mer fiberrik mat, drick mycket vätska och undvik mat som ökar risken för förstoppning (exempelvis ris, vitt mjöl och blåbär)
  • Fråga om ditt apotek om råd. ...
  • Gå på korta promenader ofta.
  • Gå på toaletten direkt när du känner att du behöver, och ta god tid på dig.

Kan man ta mer än en MICROLAX?

Du tar 2 Microlax direkt efter varandra. Effekten på dessa är ca 5–15 minuter. Denna behandling ger en retning direkt, vilket gör att det känns som att du genast behöver tömma tarmen. Försök ändå vänta minst 15 minuter, annars tömmer du endast ut lavemanget.

Kan Microlax förstöra tarmen?

MICROLAX® har hjälpt till att lindra tillfällig förstoppning i över 50 år. MICROLAX® är ett snabbverkande mikrolavemang. Det är lätt att använda och ger lindring vid förstoppning inom 5–15 minuter. MICROLAX® verkar lokalt i ändtarmen där det behövs, utan att irritera tarmen.

När ska man inte ta Microlax?

Använd inte Microlax om du är allergisk mot natriumcitrat, natriumlaurylsulfoacetat eller sorbitol eller något annat innehållsämne i detta läkemedel (anges i avsnitt Förpackningens innehåll och övriga upplysningar).

Hur få igång magen gravid?

Oftast är förstoppning ofarligt och många gånger går det att bli av med det genom ändrade levnadsvanor som att äta mer fiberrik mat och att dricka extra mycket vatten. Att röra på sig är också bra för att få igång magen.

Kan man bli förstoppad om man är gravid?

Det är vanligt med halsbränna och förstoppning när du är gravid. Det beror på att graviditeten kan påverka vissa typer av muskler. Musklerna i magmunnen och tarmarna blir mer avslappnade när du är gravid. Det går långsammare att smälta maten.

Relaterade inlägg: