Vad är preliminär antagning gymnasiet?
Innehållsförteckning
- Vad är preliminär antagning gymnasiet?
- Vad menas med antagen med villkor?
- Vad betyder behörig på antagning se?
- Hur fungerar antagningen till gymnasiet?
- När får man reda på sitt preliminär antagning 2020?
- När är Slutantagningen till gymnasiet klar?
- Vad är grundläggande behörighet för högskolestudier?
- Vad har jag behörighet till?
- Vad har jag för behörighet?
Vad är preliminär antagning gymnasiet?
I april görs en preliminär antagning för att du ska kunna få en fingervisning om hur du ligger till i gymnasievalet. Den görs också för att skolorna ska få se hur många som har sökt och kan komma att tas in på de olika programmen. ... Det står vilket program och vilken skola du är preliminärt antagen till.
Vad menas med antagen med villkor?
Om du inte uppfyller behörighetskraven när du söker en utbildning, men har förutsättningarna att bli behörig innan utbildningen startar – då kan du bli antagen med villkor. Att bli antagen med villkor kan exempelvis vara aktuellt om du är registrerad på en behörighetsgivande kurs men saknar slutbetyg.
Vad betyder behörig på antagning se?
Det står att jag är behörig till en utbildning. Betyder det att jag kommit in? Nej, att du är behörig till en eller flera utbildningar betyder att du har de förkunskaper som krävs till utbildningen. Bara den som är behörig kan delta i urvalet då platserna fördelas.
Hur fungerar antagningen till gymnasiet?
För att bli antagen till ett gymnasieprogram måste du vara behörig. Att vara behörig är att ha godkända betyg i de ämnen som krävs för utbildningen. Om det finns fler behöriga sökande än antal platser på en utbildning är det meritvärdet som avgör vem som kommer in.
När får man reda på sitt preliminär antagning 2020?
Från den 15 april kan du logga in på ansökningswebben och se det preliminära resultatet för dina val. I ditt resultat ser du det lägsta meritvärdet som krävs utifrån den preliminära antagningen för att bli antagen till utbildningarna du har ansökt till.
När är Slutantagningen till gymnasiet klar?
Start - Slutantagningen 2021 är klar.
Vad är grundläggande behörighet för högskolestudier?
För all högskoleutbildning krävs grundläggande behörighet. Grundläggande behörighet får du bland annat genom att du har en gymnasieexamen. Du kan komplettera ett ofullständigt gymnasiebetyg genom att till exempel läsa på komvux eller folkhögskola så att du får grundläggande behörighet.
Vad har jag behörighet till?
För att läsa på universitet och högskola krävs det att du har grundläggande behörighet. Du har grundläggande behörighet om du har: Godkänt i minst 22 gymnasiepoäng, ett godkänt gymnasiearbete samt godkänt i svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1.
Vad har jag för behörighet?
Grundläggande behörighet kan du skaffa dig genom en gymnasieexamen, fullständigt betyg från gymnasieskola, komvux eller folkhögskola. Du behöver dessutom ha läst vissa specifika kurser för att uppfylla kraven på grundläggande behörighet. Vilka kurser det är varierar beroende på när du gick i gymnasiet.