När ska man ta in sina pelargoner?

Innehållsförteckning

När ska man ta in sina pelargoner?

När ska man ta in sina pelargoner?

Om du vill spara dina pelargoner över vintern, slutar du med näringsgivorna på sensommaren och tar in plantan, innan frosten kommer. Pelargonerna kommer från trakter där vintrarna är milda och frost är sällsynt. Så bör de övervintra — ljust och frostfritt, idealtemperaturen är 5 – 10°.

Måste pelargoner vintervila?

Många tror att pelargoner måste vila under vintern, men de enda pelargoner som måste vila, eller som faktiskt går i vila av sig själva är ett antal vildarter och primärhybrider som under de varmaste sommarmånaderna kan vissna ner, slutar växa eller tappar sina blad.

Hur övervintra en Mårbacka Pelargoner?

Övervintra plantan ljust och svalt, 5-10°C är idealisk temperatur. I början av mars är det dags skära tillbaka plantan och plantera den i en något större kruka. Längre fram på våren när rötterna vuxit till sig är det dags att plantera om den i en lite större kruka.

Hur övervintrar man Doftpelargon?

Plantera ut och vinterförvara doftpelargon Man kan plantera ut doftpelargonen under sommaren, men plocka upp den för att vinterförvara inomhus i ett ljust och svalt klimat. Se också till att inte utsätta doftpelargonen för starkt solsken, utan den trivs som bäst i ett område som är lätt skuggat.

När kan man flytta ut pelargoner?

Pelargoner är känsliga för frost, så vänta med att ställa ut dina pelargoner tills våren har kommit för att stanna och risken för frost är över. Pelargoner går att plantera i rabatten men odlas oftast i kruka.

Hur länge kan man ha pelargoner ute?

Pelargoner finner sig väl tillrätta både inne och ute, men under den sena våren och under sommaren trivs de allra bäst utomhus. Flytta ut dina pelargoner på balkongen eller altanen och ge dem ordentligt med sol och frisk luft.

Kan man ha pelargoner inomhus?

Pelargoner är lättskötta, de trivs både inomhus, ute på balkongen eller på uteplatsen sommartid. ... Ska krukan stå utomhus är det viktigt att du tänker på att välja en kruka med hål i botten så att den dränerar bort överflödigt vatten, det förhindrar att din pelargon står för blött.

Är pelargoner Frostkänsliga?

Pelargoner. Pelargoner är tåliga och brukar utan problem klara ner mot ett par plusgrader. Men de tål absolut inte frost så en bra tumregel är att de kan stå ute om dygnstemperaturen är från ca 5 grader och uppåt. När det gäller doftpelargoner är det till och med så att de behöver en liten köldknäpp för att sätta blom.

Hur sköter jag min Mårbacka pelargon?

Skötsel. Ta hand om din Mårbackapelargon genom att låta den torka upp lite mellan vattningarna. Vattna gärna med pelargonnäring. Var inte rädd för att snabbt ta bort blommor som är lite vissna, då får du en mer förgrenad pelargon som kan sätta fler blommor på sikt.

När ska man ta ut pelargoner?

Pelargoner är känsliga för frost, så vänta med att ställa ut dina pelargoner tills våren har kommit för att stanna och risken för frost är över. Pelargoner går att plantera i rabatten men odlas oftast i kruka.

Relaterade inlägg: