Vad göra med hyacinter?

Innehållsförteckning

Vad göra med hyacinter?

Vad göra med hyacinter?

Både hyacinter och tazetter kan stå kvar i sin kruka fram till våren, sköt om dem på samma sätt som dina övriga krukväxter. När de börjar vissna ner är det dags för löken att gå i vila. Sluta vattna men låt den stå kvar i krukan. Du kan även plantera ut dem, men täck dem då med torra löv eller annat skydd mot kylan.

Hur använda Hyacintvas?

Sätt hyacinten i en vas Du kan även sätta hyacinter i en hyacintvas. Ta bort all jord och skölj av löken, var rädd om rötterna. Fyll vatten i vasen så rötterna når ner.

Vad till hyacint?

10 bra tips för att lyckas med dina hyacinter

  • Hyacinter finns i flera olika kulörer, allt från vitt till lila. ...
  • Placera blomman så svalt som möjligt. ...
  • Hyacinter är fina i juliga blomsterarrangemang, till exempel tillsammans med minijulstjärnor eller amaryllis.

Är hyacinter perenna?

Några av de sorter som är fleråriga är hyacinter, julrosor, liljekonvaljer.

Hur länge kan en hyacint blomma?

Den blommar sedan vanligtvis i 12 till 15 dagar inom några veckor beroende på temperatur. Känner du för att plantera om den går det också alldeles utmärkt. Hyacinter trivs i grupp med andra blommor och i glasvaser med vatten som rötterna når ner till.

När sätta hyacint lök?

Plantera hyacintlökarna 10-12 veckor före du vill att de ska blomma. Sätt löken i liten kruka med väldränerad jord. Plantera hyacintlökarna så att lite av löken och dess spets är ovanför jordytan. Inte för grunt dock - då kan rötterna trycka upp löken ur krukan.

Kan man äta hyacint?

Hyacinten är giftig om man skulle ge sig på att äta den i större mängder, vilket beror på att den innehåller alkaloider. Om ett barn skulle få i sig hyacint bör du kontakta Giftinformationscentralen 010-456 6700 för att få råd.

När ska man köpa hyacinter?

Man köper hyacinterna när de är helt gröna och hur man än bär sig åt så blommar de inom en vecka. Då kan man njuta av de väldoftande blomklasarna som finns i vitt, rosa, rött och blått.

Relaterade inlägg: