Är luften torr i Sverige?

Innehållsförteckning

Är luften torr i Sverige?

Är luften torr i Sverige?

Under januari är den genomsnittliga relativa fuktigheten högre än under sommaren, 85-95 % i nästan hela landet. I södra Sverige är det ofta kallare i inlandet vintertid eftersom havet värmer, varför den relativa luftfuktigheten i genomsnitt är högre där jämfört med kusten.

Hur gör man luften fuktigare?

Att uppleva symptom från torr luft är vanligt men det finns faktiskt några knep (både bra och mindre bra) för att öka luftfuktigheten i hemmet!

  1. Luftfuktare - det mest effektiva tipset. Att använda en luftfuktare är ett enkelt och effektivt sätt att bli av med den torra luften inomhus. ...
  2. Gröna växter. ...
  3. Blöt tvätt. ...
  4. Vattenskålar.

Hur påverkas kroppen av låg luftfuktighet?

Låg luftfuktighet (-40%) När denna luft värms upp sjunker fuktigheten och en luftfuktighetsnivå kan hamna på cirka 20-30%. Detta kan bland annat bidra till att man lättare blir sjuk med till exempel influensa och förkylning, ge torra slemhinnor samt torra ögon och hud.

Vad kan torr hals bero på?

Den vanligaste orsaken till känslan är torra slemhinnor i halsen som kan orsakas av rökning, allergier, olika irritationer i andningsluften eller allt för torr inomhusluft, bihåleinflammationer eller hormonella orsaker och ålder.

Relaterade inlägg: