Varför äta Trombyl vid graviditet?

Innehållsförteckning

Varför äta Trombyl vid graviditet?

Varför äta Trombyl vid graviditet?

Flera studier har visat att en låg dos av acetylsalicylsyra kan förebygga havandeskapsförgiftning och intrauterin tillväxthämning hos dem med hög risk. Flera studier visar att effekten är störst om ASA tas till natten.

Hur länge ska man äta Trombyl gravid?

Gravida kvinnor ska inte ta acetylsalisylsyra under graviditeten såvida detta inte ordinerats av läkare. Den dagliga dosen får inte överstiga 100 mg under graviditetens sista tre månader (se avsnittet Ta inte Trombyl).

Vad gör Trombyl?

Trombyl är ett s.k. blodförtunnande medel, som minskar risken för blodproppsbildning genom att förhindra att blodplättar klumpar ihop sig. Trombyl används av patienter som har svår kärlkramp i hjärtat (instabil angina pectoris) eller som tidigare har drabbats av hjärt- eller hjärninfarkt (stroke).

Kan man ta en Treo när man är gravid?

Intag av Treo ska undvikas av kvinnor som planerar graviditet eller är gravida. Behandling under någon del av graviditeten skall endast ske efter läkares ordination. Acetylsalicylsyra och koffein passerar över i modersmjölk men påverkar troligen inte barn som ammas.

Hur fungerar blodförtunnande?

Blodförtunnande läkemedel används för att förebygga och behandla blodproppar. Läkemedlen gör att blodet inte kan levra sig, koagulera, som det ska. Läkemedlen kallas därför även antikoagulantia.

Relaterade inlägg: