Kan förhuden växa fast på ollonet?

Innehållsförteckning

Kan förhuden växa fast på ollonet?

Kan förhuden växa fast på ollonet?

Förhuden har dragits tillbaka på barnet för tidigt och det har blivit små sprickor i öppningen. När sprickorna läker bildas ärr och förhudsöppningen blir hårdare och inte töjbar. Det kan finnas sammanväxningar mellan förhuden och ollonet, som gör att förhuden sitter fast på ollonet.

Kan förhuden bli trängre?

Ta kontakt med din vårdcentral om du har något av följande besvär: Du har en rodnad eller svullnad på förhuden eller ollonet som inte vill går över med egenvård. Du upplever att förhuden har blivit trängre eller inte går att dra tillbaka, trots att du har kunnat göra det tidigare.

Vad händer om strängen på snoppen går av?

Det är ganska vanligt att det gör ont när man ha sex och att det blir en spricka i strängen om penissträngen är lite kort. Strängen kan också av helt och hållet, men det är ovanligt. Är strängen väldigt kort kan du få sprickor i den om och om igen. Då kan du behöva operera strängen för att göra den längre.

Vad ska man göra om förhuden har fastnat på ollonet?

Men om man har dragit tillbaka förhuden och den fastnar bakom ollonet bör man genast söka hjälp inom vården. Förhuden sitter då åt runt ollonet och stoppar blodtillförseln vilket orsakar att ollonet svullnar och det blir ännu svårare att försöka dra tillbaka förhuden över ollonet på egen hand.

Vad ska man göra om förhuden fastnar?

Kontakta genast en vårdcentral eller en jouröppen mottagning om förhuden dras tillbaka och fastnar. Ring telefonnummer 1177 om du vill ha sjukvårdsrådgivning. Då kan du få får du hjälp att bedöma symtom eller hjälp med var du kan söka vård.

Relaterade inlägg: