Vad händer om jag bestrider en faktura?

Innehållsförteckning

Vad händer om jag bestrider en faktura?

Vad händer om jag bestrider en faktura?

När du bestritt en faktura och förklarat för fakturaavsändaren varför du inte vill betala, bör fakturaavsändaren inte kräva in pengarna genom att ansöka om betalningsföreläggande hos Kronofogden. ... Om du däremot inte bestrider föreläggandet kan skulden bli fastställd hos Kronofogden genom ett s.k. utslag.

Kan man bestrida en faktura som man betalat?

Om du har fått en felaktig faktura från ett företag ska du göra en invändning mot fakturan, alltså bestrida denna. ... Om endast en del av fakturan är felaktig kan du bestrida den delen, men du måste betala för de delar som stämmer.

Vart bestrider man en faktura?

Om företaget går vidare till Kronofogden ska du även bestrida det betalningskrav som skickas ut från Kronofogden. Bestridandet sker då direkt till Kronofogden. Företaget får därefter besluta sig för om saken ska överlämnas till tingsrätten eller om kravet ska skrivas av.

När en kund inte vill betala?

Vägrar kunden att betala även efter påminnelse, kan du göra ett inkassokrav. Hjälper inte det går det att driva in kravet rättsligt, genom att ansöka om betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten. Mer information finns på deras webbsida.

Vad betyder bestrida fakturan?

Att bestrida en faktura innebär att du talar om för företaget att fakturan är felaktig. Det räcker att du bestrider en faktura till företaget en gång. Om det är så att företaget har skickat vidare fakturan till exempelvis ett inkassoföretag, så är det viktigt att du även bestrider till inkassoföretaget.

Vad händer om man inte betalar sin faktura?

Om du inte betalar i tid får du oftast en påminnelse. Många företag tar även ut en påminnelseavgift. Om du inte betalar efter påminnelsen kan du få ett inkassokrav. ... Om du inte betalar inkassokravet kan den du är skyldig pengar kontakta Kronofogden för att ansöka om ett betalningsföreläggande.

Hur länge kan ett företag vänta med att skriva en faktura?

Ett företag har rätt att kräva betalning från en konsument (privatperson) i upp till tre år. Har du inte betalat för den vara eller tjänst du har köpt spelar det alltså ingen roll om företaget hör av sig efter till exempel ett år för att kräva betalt, du är fortfarande skyldig att betala.

Hur bestrider man en faktura kronofogden?

Jag har fått en bluffaktura – vad gör jag?

  1. Stryk ett streck över fakturan och skriv ”Invänder mot (bestrider) betalningsansvar – ej beställt”.
  2. Skicka din invändning (bestridande) via mejl eller rekommenderat brev så att datum och tid framgår.
  3. Returnera fakturan till avsändaren.
  4. Spara en kopia på det du skickat.

Relaterade inlägg: