Får man tälta på Rörö?

Innehållsförteckning

Får man tälta på Rörö?

Får man tälta på Rörö?

Stora delar av ön är naturreservat så tyvärr får man inte tälta på de platser där jag kände att ”här finns världens finaste tältplats”. Men. Det finns alternativ. Lusten till kusten är ett litet B&B som har dubbelrum för 900 kr/natten, för den som vill stanna till nästa dag och inte har egen båt att bo i.

Var ligger Rörö i Göteborg?

Rörö är beläget längst norrut i skärgården. Öns vackra naturreservat lockar till fina promenader och gästhamnen är en av de bättre bland öarna. På sommaren finns kafé och mataffär. Fisket har präglat Rörö ända sedan 1500-talet.

Vart ligger Rörö?

Rörö är den nordligaste av öarna i Öckerö kommun. Ön karaktäriseras av nästan helt trädlösa hedmarker samt ljung- och gräshedar. Endast i samhället och i skydd av bergen finns enstaka träddungar. Öns västsida ger ett storslaget intryck med sina vidsträckta blockmarker.

Får man tälta på Hönö?

Tältplatsen får inte ligga nära boningshus. I naturreservat gäller särskilda regler som begränsar allemansrätten. Det är inte tillåtet att tälta i Ersdalens naturreservat på Hönö och i naturreservatet på Rörö. ... Lapposand, Jungfruviken, Sandviken och Hästen på Hönö.

Hur stor är Rörö?

53 ha Rörö/Area

Relaterade inlägg: