Vad är hög feber hos katt?

Innehållsförteckning

Vad är hög feber hos katt?

Vad är hög feber hos katt?

Veterinären svarar: Kattens normaltemperatur är mellan 38 och 39 grader. När katten har 39,5 eller högre, då har katten definitivt feber. Kattens kroppstemperatur kan stiga lite om den är nervös eller stressad, det är bra att komma ihåg när man tar tempen.

Kan en katt dö av feber?

Feber kan tyda på att katten har en infektion (orsakad av virus eller bakterier) eller en inflammation som till exempel ett inflammerat bitsår. Feber ska du alltid ta på allvar. Om din katt har feber ska du kontakta veterinär.

Varför är katten slö?

Symtomen och beteendeförändringarna en katt får när den är deprimerad/nedstämd kan också bero på en rad olika sjukdomar. Till exempel tandresorption/TR (eller FORL som det benämndes tidigare), magkatarr eller förändrad ämnesomsättning. Katten blir inaktiv och lugnare än vanligt. Orkeslöshet.

Kan katter dö plötsligt?

Veterinär Erik Lundberg svarar: Plötslig död är inte helt ovanligt hos katt. Mest sannolikt är orsaken någon form av hjärtbesvär. Symtomen kan komma akut och någon längre svikt behöver inte ha förelegat. ... Hjärntumörer är relativt vanligt, men drabbar oftast något äldre djur och katterna brukar uppvisa fler symtom.

Varför låter kattens mage?

Ofta kan kurrande mage bero på att katten är irriterad i mage eller tarm. Om detta händer någon enstaka gång och katten verkar må bra så brukar det inte vara något att oroa sig över.

Relaterade inlägg: