Vad gör man åt fuktskador?

Innehållsförteckning

Vad gör man åt fuktskador?

Vad gör man åt fuktskador?

Ofta så är det grunden till ditt hus som kommer avgöra om fuktskador kommer att uppstå. Därför är det viktigt att man har en väldränerad och fuktskyddad grund för att slippa fukten.

Hur vet man om man har en fuktskada?

Synliga tecken på en fuktskada kan vara fuktfläckar, missfärgningar, bubblor i golvmattan eller tapeten, eller att färg flagnar och lossnar. Mögel luktar vanligtvis, och ofta känner man lukten innan man ser några tydliga tecken i bostaden.

Hur kollar man fukt i väggar?

Bra är att använda en trådlös hygrometer som har en sändare vilken man sätter i utrymmet som ska kontrolleras, t. ex. krypgrunden. Sändaren mäter temperatur och relativ fuktighet och sänder dessa värden upp till en huvudenhet som man kan placera på valfritt ställe i bostaden.

Hur snabbt uppstår fuktskada?

Hur lång tid det tar för mögel att börja växa, efter att en fuktskada har uppstått beror på en rad olika faktorer. Enligt beräkningsprogram för hur snabbt hyferna börjar sticka ut så pratar vi om dagar. Men inom ett par veckor kan man ha en etablerad mögelskada.

Vem kollar fuktskador?

Vi hjälper både villaägare och större fastighetsägare att kontrollera, utreda och lösa eventuella fuktproblem, tryggt och effektivt. Fukt och fuktskador kan uppstå av många olika orsaker, från läckande kranar till skadad dränering eller bristande ventilation.

Relaterade inlägg: