Vad kan man göra åt reflux?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra åt reflux?

Vad kan man göra åt reflux?

BEHANDLING

  • Undvik stora fettrika måltider.
  • Ej äta sent.
  • Sluta röka.
  • Minska alkohol.
  • Protonpumpshämmare eller H2-blockerare intermittent.
  • Höjd huvudända på sängen (1-2 dm) vid nattliga besvär.

Vad göra åt Magmunsbråck?

Behandling av magmunsbråck Genom en enkel daglig träningsrutin med IQoro kan du istället stärka din diafragma och på så sätt behandla grundorsaken till besvär som reflux, halsbränna, sväljsvårigheter, harklingar och rethosta.

Varför bränner det i halsen?

Halsbränna är den brännande känslan du kan få i halsen ofta efter att du har ätit. Det i sin tur är på grund av att magsaft kommer upp från magen och upp i din matstrupe och ibland hela vägen upp i munnen. När maginnehåll kommer upp i strupen känns det som att det obehagligt och bränner till. Därav namnet halsbränna.

Kan diafragmabråck påverka andningen?

Mellangärdsbråck kan också ge bröstkänningar, andnöd (bråcket försämrar andningen), heshet, lunginfektioner (magsyra når upp till struphuvudet och hamnar i vrångstrupe) och sväljsvårigheter (då maten inte passerar slutändan av matstrupen normalt).

Hur uppstår bråck i magmunnen?

Sjukdomen kan bero på ett bråck som gör att magmunnen, (hiatus), inte kan sluta tätt. Då kan delar av, eller hela magsäcken, och ibland även tunn- eller tjocktarmen, pressas upp ovanför mellangärdet. De vanligaste symtomen är halsbränna och sura uppstötningar men även smärta och svårigheter att svälja kan förekomma.

Varför bubblar det i halsen?

Du kan få svårare att andas och du kan höra ett pipande ljud när du andas. Det kan bero på att du har mycket slem eller att luftrören reagerar med kramp. Du kan även få ont i halsen, feber och snuva. Ibland får du också ont i muskler eller leder.

Relaterade inlägg: