Vad kan man göra åt frozen shoulder?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra åt frozen shoulder?

Vad kan man göra åt frozen shoulder?

Det är framför allt under läkningsfasen som frusen skuldra behandlas med fysioterapi, men det är oftast bra att göra det under hela sjukdomstiden. Behandlingen går framför allt ut på att lindra smärtan, men också att träna axelns styrka. Fysioterapi kan ofta även hjälpa till att ge axelleden bättre rörlighet.

Hur länge har man frozen shoulder?

Frusen axel/skuldra. Frusen axel är ett tillstånd som oftast uppträder spontant, men det kan också bero på ett tidigare trauma på axeln. Symptomen är framförallt uttalad smärta och tilltagande stelhet i axelleden. Tillståndet självläker efter omkring 18 månader.

Vad är frusen skuldra?

Frusen skuldra (adhesiv kapsulit, frozen shoulder) är ett vanligt smärttillstånd i axelleden som drabbar ca 3 % av befolkningen. Det är ett tillstånd där smärta och stelhet i axelleden utvecklas som en följd av en kontraktur i ledkapseln, vilken blir förtjockad och stram.

Vad kan man göra när man har ont i axeln?

Fysioterapi kan vara bra för att lindra smärtan, behålla och öka rörligheten och öka styrkan och stabiliteten i nacken och axlarna. Avslappning, stretchning och tänjning av stela muskler kan också hjälpa till att lindra. Du kan få råd om hur du ska göra, till exempel av en fysioterapeut.

Kan inte lyfta axeln?

Impingementsyndrom är ett besvär som kan ge symtom i axeln. Det gör ont att lyfta armen och det kan vara svårt att använda armen som vanligt. Axeln är en speciell led som kan böjas i alla riktningar. Ingen annan led i kroppen kan röras lika mycket.

Hur lång tid tar det att läka en axelskada?

Läkningen tar cirka 2 till 3 månader. Fysioterapi kan behövas upp till 6 månader.

Relaterade inlägg: