Hur vet jag om mitt barn har ont i magen?

Innehållsförteckning

Hur vet jag om mitt barn har ont i magen?

Hur vet jag om mitt barn har ont i magen?

Tecken på magont Bebisen spänner kroppen bakåt eller drar benen upp mot magen. Ibland blir också bebisen röd i ansiktet. Bebisen har utspänd mage och pruttar mycket. Bebisen gnäller, gnyr eller gråter mer än vanligt.

Varför kan du få ont i magen?

  • Du kan få ont i magen av många anledningar. Orsaken kan vara tydlig, till exempel vid matförgiftning eller mensvärk. Ibland är det svårare att veta vad det beror på, till exempel om besvären handlar om stress eller en sjukdom som är svår att upptäcka. Ofta går magont över av sig själv men ibland kan du behöva behandling.

Kan du få ont i nedre delen av magen?

  • Det är vanligt att få ont i nedre delen av magen vid inflammerade tarmfickor, ofta på vänster sida. Du kan också få feber, bli hård i magen eller få diarré. Det är också vanligt att känna sig uppblåst i magen. Urinvägsinfektion.

Har du ont i magen under längre tid?

  • Har du ont i magen under en längre tid kan det bero på förstoppning. Mikrolavemang, stolpiller och tarmretande laxermedel kan hjälpa. Försök att behandla genom att förhindra orsaken till förstoppning. Börja ät, träna och gå på toaletten regelbundet samt ät fiberrik mat.

Kan du få ont i magen av stress?

  • Du kan få ont i magen av stress. Det är vanligt att få besvär i magen om du känner dig stressad, har en svår livssituation eller genomgår en kris. Stress kan ge smärtor i magen och även förstoppning eller diarré. Besvären beror oftast på stressen i sig och inte på att det är något fel i din mage.

Relaterade inlägg: