Vad tittar en mäklare på vid värdering?

Innehållsförteckning

Vad tittar en mäklare på vid värdering?

Vad tittar en mäklare på vid värdering?

När det gäller själva huset tittar mäklaren mer på saker som exempelvis driftskostnad, takets och fasadens skick, dränering och värmesystem – sånt som kan bli kostsamt att behöva fixa och en tänkt köpare inte är så sugen på att behöva ta tag i. Mer kosmetiska förändringar brukar en köpare vilja göra själv.

Vad baseras En värdering på?

Vid en värdering kollar mäklaren på hur marknaden ser ut i dagsläget och uppskattar hur mycket du skulle kunna få för din villa idag. Mäklaren utgår bland annat från vilket pris liknande villor har sålts för i området, vilket utbud som finns och hur ränteläget ser ut.

Hur mycket kostar det att värdera ett hus?

En muntlig värdering kan du få av en mäklar helt gratis. De estimerar helt enkelt vad ditt boende skulle kunna säljas för på marknaden. Om du istället vill ha en skriftlig värdering för att kunna omförhandla lån eller på annat sätt bevisa värdet på husetkostar det ofta ett par tusenlappar att värdera om huset.

Hur värderar mäklare lägenhet?

Vad marknadsvärdet baseras på Mäklaren jämför din bostad med andra bostäder som sålts i området tidigare och tar även hänsyn till läge, storlek, skick, marknadens utveckling och så vidare. Du får sedan det bedömda marknadsvärdet presenterat för dig av mäklaren.

Vad kostar det att värdera en lägenhet?

Värderingen får du muntligt av mäklaren och denna typ av värdering är helt gratis. Mäklarna tjänar på dessa värderingar eftersom de får nya kundkontakter. Dessa kundkontakter är livsviktiga för mäklarna. Mäklaren hoppas på att få sälja din bostad någon gång i framtiden.

Relaterade inlägg: