Är Bris en organisation?

Innehållsförteckning

Är Bris en organisation?

Är Bris en organisation?

Bris ingår i CHI (Child helpline international), ett globalt nätverk med 183 hjälplinjer i 142 länder. Tillsammans tar nätverkets helplines emot mer än 14 miljoner kontakter per år för barn och unga som är i behov av stöd och skydd. Bris är den enda svenska organisationen med medlemskap i CHI.

Vilka mänskliga rättigheter jobbar Bris med?

Allt Bris arbete utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter, barnkonventionen....Bris arbetar för:

  • Ett samhälle där barnets rättigheter respekteras, skyddas och tillgodoses.
  • Varje barns rätt till socialt stöd och skydd från våld.
  • Varje barns rätt till psykisk hälsa.

Hur arbetar Bris med barnkonventionen?

Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses.

Vad tjänar Bris chef?

Löner och arvoden Bris styrelse anställer generalsekreteraren och beslutar om lönen. Bris nuvarande generalsekreterare har en ersättning om 82 500 kronor per månad.

Vem äger Bris?

Bris, Barnens rätt i samhället, är en ideell medlemsorganisation och allt vårt arbete utgår från FN:s barnkonvention.

Vad är numret till Bris?

Du som är under 18 år kan ringa till Bris för att få prata med en kurator om det du funderar mycket på eller det du behöver hjälp med. Numret är 116 111.

Vad är Bris en förkortning av?

Så här funkar Bris | Bris - Barnens Rätt i Samhället.

Vad kan Bris hjälpa till med?

Bris är en politiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation. Vi arbetar för att stötta och hjälpa utsatta barn och unga, men också för att förbättra barns och ungas villkor och rättigheter i samhället.

Hur påverkar Bris samhället?

Bris bedriver ett strategiskt opinions- och påverkansarbete med fokus på beslutsfattare och myndigheter, och arbetar också för att nå ut till allmänheten för att hela samhället ska ha bättre kunskap om barnets rättigheter och kunna bidra till att de tillgodoses.

Relaterade inlägg: