Vad tillverkar bin?

Innehållsförteckning

Vad tillverkar bin?

Vad tillverkar bin?

Bin är insekter som lever av nektar och pollen. Förutom att bin producerar honung så pollinerar de växter så att det blir frukt och bär.

Vad kommer vax ifrån?

Öronvax är en naturlig avsöndring i däggdjurs – inklusive människors – öron. Bivax är en naturprodukt, framställd av bin för att skapa vaxkakor.

Vart kommer vax ifrån?

Öronvax bildas av körtlar i de yttre delarna av hörselgången. Vaxets uppgift är att hålla hörselgången ren. Vaxet rinner långsamt ut ur örat och tar med sig skräp. Ibland får vaxet svårare att rinna ut, och då kan det bildas en vaxpropp.

Är bivax ätbart?

Äts med fördel precis som den är. Något många uppskattar är att breda både honung och vaxkaka på mackan! Det är ingen fara för varken hälsan eller välmåendet att äta vaxet, tvärtom anser många att det är väldigt nyttigt.

Är bivax miljövänlig?

Bivax är vackert, naturligt, miljövänligt och dessutom hälsosamt för oss. Bivaxljus är, som namnet säger, gjorda av bivax. Detta produceras i sin tur av bin. Det är alltså en 100% naturlig produkt som bina tillverkar från honung och pollen.

Vad löser upp bivax?

Vaxet löses av olja, eterisk oljor, terpentin, bensin och lacknafta. Det är olösligt i vatten och kall alkohol. Smält bivax kan blandas med olja och flytande paraffin. Bivax kan förvaras hur länge som helst i rumstemperatur men om man inte vill att det ska blekna bör det förvaras mörkt.

Relaterade inlägg: