Hur många heter Bengt Åke i Sverige?

Innehållsförteckning

Hur många heter Bengt Åke i Sverige?

Hur många heter Bengt Åke i Sverige?

Hur många heter Bengt Åke i Sverige? 454 män heter Bengt Åke i förnamn. Av dessa har 454 Bengt Åke som tilltalsnamn. Snittåldern är 69.8 år.

Vad är Bengt?

Bengt är ett mansnamn som funnits i Sverige åtminstone sedan 1100-talet. Det är en svensk förkortning av det latinska Benedictus, Benedikt på svenska, som betyder 'den välsignade'. Den kvinnliga formen är Bengta. Namnet var vanligt som tilltal på 1940-talet och är fortfarande vanligt som extra förnamn.

Hur många heter Bengt?

87 661 män heter Bengt i förnamn. Av dessa har 39 590 Bengt som tilltalsnamn. Snittåldern är 70.9 år. 14 kvinnor heter Bengt i förnamn.

När har Bengt namnsdag?

Namnsdag 21 Mars. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Väduren. Bengt är ett mansnamn som funnits i Sverige sedan 1300-talet, fast då med stavningen Benkt. Det är en svensk form av det latinska Benedictus som betyder den välsignade.

Hur många heter Jon i Sverige?

Hur många heter Andreas i Sverige? 73 874 män heter Andreas i förnamn. Av dessa har 43 896 Andreas som tilltalsnamn.

Hur många heter Lucia i Sverige?

Enligt SCB:s namnsök så finns det finns 3739 kvinnor som har förnamnet Lucia och två personer heter Klementin. Nissa heter 12 kvinnor och 2 män.

Var kommer namnet Bengt ifrån?

Bengt är en nordisk (särskilt svensk) form av latinets Benedictus 'den välsignade' (känt i Sverige sedan 1100-talet). Jfr även det finska Pentti. I både den rikssvenska och finlandssvenska almanackan 21/3, efter den helige Benedictus av Nursia (död 547).

När har Arne namnsdag?

År 20 pojkar namnet, varav 1 fick det som tilltalsnamn. I det antika Grekland var Arne ett kvinnonamn; enligt myten var Arne dotter till Aiolos, eolernas stamfar. Namnsdag: 4 augusti.

Relaterade inlägg: